Is er toekomst voor de geldautomaat?

Is er toekomst voor de geldautomaat?

Gezien wat de wereld de afgelopen 18 maanden heeft meegemaakt, en de enorme ommezwaai in de betalingsindustrie naar een meer digitale en e-wallet-mentaliteit, is er dan een toekomst voor de geldautomaat? Kunnen de ontwikkelaars en fabrikanten van geldautomaten de nieuwe eisen van het betalingslandschap aanvullen?

Moeilijke vragen! Geldautomaten hebben zich sinds de uitvinding in 1967 ontwikkeld in lijn met de nieuwe betalingstechnologie. Tegenwoordig zien we dat ATM-technologie de filiaalvrije bankervaring met videokassieres, geldopnames zonder kaart en beschikbaarheid van meerdere diensten aanstuurt. En dat allemaal op een heel kleine oppervalakte.

Kan de geldautomaat evolueren om aan de vraag naar nieuwe betalingstechnologie te voldoen?

Het gaat over het veranderen van de mindset van de dagelijkse gebruiker. Als we 100 mensen op straat zouden vragen naar de diensten die geldautomaten bieden, zou het eerste dat in de mensen opkomt het opnemen van contant geld zijn. Maar de geldautomaat kan zoveel meer.

Bij een geldautomaat gaat het niet alleen om geldopnames, bankvragen of pincodewijzigingen. Ze kunnen nu meerdere services ondersteunen. Met de opkomst van internationale, real time digitale betalingen, hebben ze zich in sommige gevallen aangepast aan de behoeften en nieuwe betalingsvereisten van het publiek.

Zal het ontwerp van de geldautomaat ten goede veranderen?

Maar eerst moeten we het hebben over de olifant in de kamer… het algehele ontwerp van de geldautomaat. Laten we eerlijk zijn, de geldautomaat zou nooit schoonheidsprijzen winnen, maar gaat dit veranderen? Met grote toonaangevende ATM-fabrikanten zoals Diebold Nixdorf en NCR die opnieuw kijken naar het ATM-ontwerp, staan ​​we op het punt een verandering te zien in de manier waarop geldautomaten er voor altijd uitzien?

Sommige van de voorgestelde ontwerpen zullen een volledige stap verwijderd zijn van de metalen doos, en meer neigen naar smartphonefunctionaliteit en eigentijdse ontwerpen die niet zouden misstaan ​​in een moderne kunstgalerie. Hoewel sommige van de ’toekomstige’ ontwerpen de wenkbrauwen doen fronsen, is er een vertrouwdheid met de metalen doos. Laten we dus hopen dat we erin slagen een deel van de oude charme van de geldautomaat te behouden terwijl we vooruit springen. Een paar ideeën voor conceptontwerp zijn hier te vinden. We horen graag jouw favoriet!

Welke nieuwe functionaliteit kunnen we tegemoet zien?

Hoewel het uiterlijk van de geldautomaat misschien wordt herzien, moet deze ook gelijke tred houden met de verandering in betalingstechnologie die in de afgelopen 2 jaar enorme stappen voorwaarts heeft gemaakt. Dus, heeft de geldautomaat het tempo bijgehouden? In sommige gevallen wel! In heel Europa moest de geldautomaat functioneler worden, vooral door de vermindering van bankfilialen en de afname van het aantal geldautomaten. Onafhankelijke ATM-aanbieders grijpen in om dat gat te dichten. De geldautomaat moet nu niet alleen als geldautomaat functioneren, maar ook de mogelijkheid bieden om te storten, cheques te accepteren, rekeningen te betalen, kaartjes uit te geven, e-cards te verstrekken en zo gaat de lijst maar door…

Contant geld op het dashboard of contactloze geldopnames worden ook steeds populairder. Maar ook de mogelijkheid om geld op te nemen zonder kaart of je telefoon te gebruiken komt steeds vaker voor. Geldautomaten kunnen nu barcodes, QR-codes en numerieke codes lezen om geldopnames te starten. Hierdoor is contant geld beschikbaar in noodgevallen, vooral als kaartbetalingen op dat moment niet beschikbaar zijn. Deze nieuwere ATM-ontwikkelingen moedigen dus de toegang tot contant geld op meerdere manieren aan. Maar is het houdbaar als de behoefte aan contant geld is vervangen door digitale betaalmogelijkheden? We zouden zeggen… absoluut!

Dus, is er een toekomst voor de geldautomaat?

Niet iedereen zal contant geld gebruiken, maar er is een toekomst voor de geldautomaat, aangezien het een multifunctionele machine zal worden die de betalingstechnologieën zal aanvullen en zal voldoen aan de behoeften van het nieuwe digitale betalingstijdperk. Het zal veranderen vanuit een ontwerpstandpunt, maar hoe dat eruit ziet, moet nog worden beslist. Wees niet verbaasd om een ​​meer app-gestuurde benadering van de geldautomaat te zien, waardoor deze kan functioneren als een slim apparaat, dat voldoet aan alle vereisten die de banken en hun klanten nodig hebben…

We passen onze diensten voortdurend aan om de consument steeds meer te kunnen bieden, maar soms kunnen machines ons in de steek laten… Hier zijn drie blogs die we hebben geschreven om je te helpen als je een probleem tegenkomt bij de geldautomaat.

Neem contact op
Gratis telefoonnummer

Zoeken