Hoe u uw relatie met geld kunt verbeteren?

Hoe u uw relatie met geld kunt verbeteren?

Hoe u uw relatie met geld kunt verbeteren?

Om een ​​gezonde relatie met geld op te bouwen, is het de moeite waard om wat tijd te besteden aan het beoordelen van uw huidige financiële situatie en het maken van een aanvalsplan. Om u te helpen met het plan, zijn hier 8 tips die de manier waarop u over uw financiën denkt en ermee omgaat, vereenvoudigen. We hopen dat dit u zal helpen om uw relatie met geld vervolgens te verbeteren.

Weten dat u financieel beschermd bent, zal helpen om stress te verminderen en uw kijk op uw financiën te verbeteren. Soms draait het allemaal om de kleine quick wins die de grotere financiële verplichtingen zullen versterken die we in de toekomst moeten aangaan.

1. Maak een plan voor uw financiën

Het is voor alles hetzelfde, als u een plan hebt, is het gemakkelijker om te komen waar u heen wilt. Zoek uit hoe u van plan bent om uw schulden, uw pensioen af ​​te betalen, uw spaargeld op te bouwen of zelfs geld opzij te zetten voor persoonlijke doelen.

Als u eenmaal uw doelen in steen hebt vastgelegd, hebt u een plan nodig om ze te bereiken. Een goede plek om te beginnen is om te bepalen hoeveel elk doel zal kosten en hoeveel tijd u nodig hebt om dat doel te bereiken. En niet te vergeten, rangschik uw doelen in termen van prioriteit om stress te besparen!

2. Houd rekening met uw BKR-notering

Zet een reminder in uw agenda om uw notering regelmatig te controleren. Het is belangrijk om te begrijpen wat uw BKR-notering betekent.

Ga naar www.BKR.nl om uw registratie in te zien.

3. Betaal uw schulden

Of u nu kampt met een hoog creditcardsaldo of een banklening, schulden kunnen het moeilijker maken om de dagelijkse uitgaven en besparingen bij te houden. Hier zijn enkele van onze tips voor schuldbeheer:

  • Betaal uw schulden zo snel mogelijk af – onderzoek de lawinemethode.
  • Als u zich zorgen maakt over uw creditcardschuld, neem dan contact op met uw schuldeisers om te vragen of zij uw rentevoet kunnen verlagen.
  • Begin met het in kaart brengen van uw doelstellingen voor het afbetalen van schulden met bedragen en tijdlijnen om u te helpen uw voortgang bij te houden en op schema te blijven.

4. Stel uzelf doelen

U hebt waarschijnlijk een paar doelen die u met geld kunt bereiken… dus het stellen van doelen om uw relatie met geld te verbeteren, zal op zijn beurt al behulpzaam zijn om die persoonlijke doelen te bereiken. Het stellen van doelen geeft u iets om naar toe te werken.

Houd er bij het stellen van doelen rekening mee dat u wilt dat ze meetbaar en haalbaar zijn! Het heeft geen zin om uzelf te laten falen met onrealistische doelen na te streven. Dit zal uw motivatie op de lange termijn alleen maar doen wankelen. U zult grote doelen in kleine, gemakkelijk verteerbare brokken moeten breken, zodat u uzelf niet overweldigt.

Een geweldige plek om te beginnen is om u te concentreren op het creëren van elke dag 1% verschil. Onze ideeën:

  • De 1 cent spaaruitdaging. Dit is een spaaruitdaging van 52 weken waarbij u elke week van het jaar een toenemend bedrag per week spaart. U begint met 1 cent te sparen op dag 1, daarna 2 cent op dag 2 enz. Als u dit plan volgt, heeft u aan het einde van de maand ongeveer £ 4,96 bespaard en aan het einde van het jaar hebt u £ 667,95 bespaard. Als u geïnteresseerd bent in deze uitdaging, kan www.SkintDad.co.uk u alle informatie geven plus een downloadbaar plan om u op het goede spoor te houden!
  • Verminder onnodige dagelijkse uitgaven. Als u normaal gesproken naar Albert Heijn gaat voor uw dagelijkse lunch, is dat een extra € 3,50 die u uitgeeft, terwijl je 5 minuten van uw avond tijd zou kunnen nemen om de lunch voor de volgende dag te bereiden. Dit kan heel goed met behulp van de etenswaren die al in uw koelkast staan. Om nog maar te zwijgen van het thuis zetten van uw eigen koffie en het daarna in een fles doen in plaats van tot € 4 uit te geven aan een koffie bij een dure koffiezaak.
  • Probeer de dagelijkse uitgaven contant te betalen. Evalueer uw uitgaven en bepaal de bestedingscategorieën om te zien of u kunt overschakelen naar alleen contant betalen. Debet- en creditcardbetalingen zullen u eerder verleiden tot het doen van impulsieve aankopen, terwijl contant geld u zal helpen binnen het budget te blijven omdat u geen geld kunt uitgeven dat u niet heeft.

Dit zijn slechts enkele van onze ideeën om dagelijkse doelen voor jezelf te creëren en u daaraan te houden.

5. Evalueer en volg uw uitgaven

Begin met het documenteren van wat u koopt, en waar en sorteer ze in categorieën om uw bestedingspatroon te meten. Door uw uitgaven bij te houden, krijgt u een duidelijk beeld van waar u wijzigingen moet aanbrengen. Plan een tijd en een dag per week om uw werkelijke uitgaven te vergelijken met uw budget om te hoge uitgaven te voorkomen.

6. Pas uw winkelgewoonten aan

De gemakkelijkste manier om uw budget te verknoeien, is door te gaan winkelen zonder plan of boodschappenlijst. Zorgeloos een winkel binnengaan en een flink aantal goedkope producte inslaan, het telt allemaal enorm snel op. Dus, maak het uzelf gemakkelijker,  en zorg ervoor dat u altijd plant waar u voor gaat, maak een klein boodschappenlijstje van wat u nodig hebt. Dit maakt het waarschijnlijker dat u binnen uw budget blijft.

7. Automatiseren

U vraagt ​​zich waarschijnlijk af wat automatiseren te maken heeft met het verbeteren van uw relatie met geld… nou, onderzoeken tonen aan dat mensen die hun spaargeld automatiseren meer besparen dan degenen die dat niet doen! Dit komt omdat ze consistent blijven met hun stortingen en uitgaven.

Denk er eens over na, als het geld al automatisch is toegewezen aan uw spaarrekening, zult u er snel genoeg aan wennen dat bedrag niet op uw rekening te hebben, wat meer betekent voor uw spaargeld!

8. Bespaar geld in de toekomst

Of het nu gaat om het kopen van een nieuwe auto of het sparen voor een grote vakantie, dit soort grote financiële uitgaven kan uw bankrekening vaak maanden of zelfs jaren uit balans brengen. Dus, hier zijn een paar van onze geldbesparende tips om beter geïnformeerde keuzes te maken over waar uw inkomsten naartoe gaan!

  • Als u op zoek bent naar een vakantie, in plaats van te vertrouwen op te dure vakantiepakketten die u ervan overtuigen dat u een koopje bent… bezoek dan apps zoals Airbnb of andere verhuursites om een ​​verblijfplaats te vinden wanneer u een reis plant!
  • Overweeg om de volgende keer dat u moet overstappen een zuinigere auto te kopen!
  • Zorg ervoor dat u garantiebewijzen altijd bewaart totdat deze op zijn bij nieuwe apparaten voor het geval deze binnen de verzekerde periode kapot gaan. (Dit kan u uiteindelijk honderden of zelfs duizenden besparen)
  • Kies uw bankrekening zorgvuldig! Als u een bankrekening met een hoge rente heeft, kan uw account na verloop van tijd meer geld verdienen. Online banken hebben de neiging om de hogere rentetarieven aan te bieden.

En tot slot, maar zeker niet in de laatste plaats, het veranderen van uw geld-mindset. Het veranderen van uw perceptie van hoe u uw geld beheert, gaat over begrijpen van wat u nodig heeft in plaats van wat u wilt. Het geeft kracht om dat in te zien. Hou uzelf gemotiveerd door een dagboek bij te houden, inspirerende boeken over het onderwerp te lezen, met een mentor in contact te treden, danwel motiverende video’s te bekijken of podcasts te .

We hopen dat dit u enkele ideeën zal geven over hoe u uw relatie met geld kunt verbeteren! Met Kerstmis in aantocht in de komende maanden, begrijpen we hoe stressvol dit kan zijn voor uw bankrekening… dus als u geïnteresseerd bent in manieren om u op het goede spoor te houden, bekijk dan onze blog “5 eenvoudige manieren om te besparen met Kerstmis !” voor ideeën!

Neem contact op
Gratis telefoonnummer

Zoeken