Hoe veilig te reizen in 2022

Hoe veilig te reizen in 2022

“International SOS heeft reizigers gewaarschuwd voorzichtig te zijn en de risico’s te overwegen bij het reizen nu de zeer besmettelijke Omicron-variant opduikt als een belangrijke bedreiging die het reisvertrouwen in Azië verstoort.” – TravelDailyMedia

Naar aanleiding van ons blog van juni vorig jaar, “Reizen na COVID-19, hoe zou het eruit kunnen zien?” besloten wij zelf eens uit te zoeken hoe u in 2022 veilig kunt reizen.

Veilig boeken

De eerste stap om uw reis te beginnen zet u waarschijnlijk online… Na de pandemie is het minder waarschijnlijk dat u iemand naar een reisbureau ziet gaan, alles gebeurt nu online vanuit het comfort van uw huis. Wanneer u het internet gebruikt om uw vakantie te zoeken of te boeken, ligt de wereld letterlijk binnen handbereik, en daarom moet u zich bewust zijn van de potentiële risico’s die op u liggen te wachten.

Er zijn talrijke manieren waarop u het doelwit kunt worden bij het online boeken, hier volgen er een paar:

 • Frauduleuze betalingen aan onveilige webpagina’s
 • Vlucht oplichting
 • Vakantie zwendel
 • Inbraak

Dus, om een van deze te vermijden hier zijn onze beste tips voor een veilige boeking…

 1. Zorg ervoor dat u boekt bij een vakantie- of reisorganisatie die u eerder hebt gebruikt of die een goede reputatie heeft, doe uw onderzoek. Zorg ervoor dat ze ook lid zijn van een erkende reisorganisatie, die financiële bescherming en een klachtendienst biedt.
 2. Betaal uw vakantie, indien mogelijk, met een kredietkaart! Een kredietkaart biedt extra financiële bescherming.
 3. Voordat u kaartgegevens invoert, moet u controleren of de link veilig is. Er moet een hangslotsymbool in het browservenster staan en het webadres moet beginnen met ‘https://’.
 4. Controleer driemaal alle details zoals reisdata, reisroutes, bestemmingen, vervoer en reizigers voordat u enige vorm van betaling bevestigt, omdat u op een later tijdstip kosten voor wijzigingen in rekening gebracht zou kunnen worden.
 5. Sluit altijd een reisverzekering af! Ook voor alle activiteiten die je plant, want je weet nooit wat er kan gebeuren.
 6. Als u van plan bent om een privé villa of appartement te huren, zorg er dan voor dat u de eigenaar/agent rechtstreeks belt om er zeker van te zijn dat het legitiem is. Vraag het volledige adres van de woning en zoek het op Google Maps om de locatie te controleren en controleer ook de beoordelingen op TripAdvisor of soortgelijke beoordelingssites.
 7. Als u bijvoorbeeld een aankoop doet op Facebook Marketplace en het bedrijf of de persoon vraagt om betaling. Maak het geld nooit direct over naar hun bankrekening maar gebruik een beveiligde betaalsite zoals PayPal.
 8. Bewaar altijd de betalingsbewijzen voor alle online boekingen en betalingen van vakanties of reizen!

Als u denkt dat u het slachtoffer bent geworden van fraude, moet u dit melden bij uw plaatselijke fraudecentrum.

Als u op reis bent

Als alles geboekt is, hoeft u alleen nog maar aan de reis zelf te denken! Hoe kunt u veilig reizen in 2022? Hier is ons advies…

Zorg ervoor dat u volledig gevaccineerd bent

Met de nieuwe OMICRON-variant die zich momenteel over de wereld verspreidt… weten we niet hoeveel COVID-strengen er nog zullen verschijnen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat u volledig gevaccineerd bent. Zodra u in aanmerking komt voor een boosterspuit, laat u die dan halen, want dan kunt u veel gemakkelijker op reis. De jaarlijkse griepprik helpt u beschermen tegen circulerende griepvirussen. Vergeet niet uw masker te dragen wanneer dat nodig is en u aan het hygiëneprotocol te houden.

Houd flexibele reisroutes aan

Aangezien de beperkingen in de gezondheidszorg voortdurend veranderen, is het een goede gewoonte om de vertrek- en terugkeertijden zo flexibel mogelijk te houden. Plannen voor onvoorziene omstandigheden zijn belangrijker dan u denkt, aangezien reisbeperkingen op korte termijn kunnen worden opgelegd, zoals zelfisolatie vóór de reis.

Blijf op de hoogte van reisbeperkingen/landbeperkingen

In het kielzog van de OMICRON-variant in Azië en de daarmee verband houdende wijzigingen in de reisvoorschriften… is het belangrijk na te gaan welke specifieke beperkingen op u van toepassing kunnen zijn. Ga na of u voor of na uw vertrek COVID-19-tests moet ondergaan, of u zich moet afzonderen of een masker moet dragen en of u een digitale gezondheidspas moet downloaden om uw vaccinatiestatus te controleren. Zoek al deze details uit en u zult zeker een gemakkelijkere reis hebben.

Wij hopen dat u deze tips nuttig vindt en dat ze al uw zorgen over reizen in 2022 wegnemen!

Als u graag meer te weten komt over cultuur, dan kunt u in onze blog “Symboliek van bankbiljetten over de hele wereld” de symboliek van een paar landspecifieke bankbiljetten bekijken en dieper ingaan op mogelijke verborgen betekenissen die de manier waarop u naar geld kijkt kunnen veranderen!

Neem contact op
Gratis telefoonnummer

Zoeken